Muffinki fasolowe

Kto z nas nie ma czasem ochoty na czekoladowe muffinki.. a co gdyby sprawić że będą one nie tylko pyszne ale i dietetyczne a przede wszystkim zdrowe?

Nie musicie obawiać  się że muffiny będą dziwne w smaku bo absolutnie nie czuć  w nich fasoli,w smaku przypominają prawdziwe,mokre  czekoladowe brownie. Koniecznie spróbujcie ! 🙂

Składniki na 6 sztuk

  • 200  g fasoli czerwonej
  • 3 jajka
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 3 łyżki kakao
  • mąka pełnoziarnista 20 g
  • mleczko kokosowe 50 ml
  • garść malin

img_2865

Rozgrzać piekarnik do 180C .Wszystkie składniki oprócz malin dokładnie zblęndować na gładką masę.Powstałą masę przelać do foremek na babeczki a następnie posypać malinami.Babeczki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 35 min.

Smacznego !

Wartości odżywcze

1 babeczka zawiera około

125 kcal

B : 7 g

W: 16 g

T: 5 g

img_2860

 

Dodaj komentarz